perjantai 2. toukokuuta 2014

kanit ja kanat

Unohdin kokonaan siinä ekassa postaukses kertoa meirän kanasista joten korjataan asia nyt :D Meillon siis 2 kanaa ja kukko, jotka on talvisin kanien kans navetas ja kesääsin pihalla meillä kotona. Yät ne on kesääsin aina häkis mutta päivät ne saa olla irti pihas. Nämä on kyllä hauskoja elukoota ja äiteen silmäterät. Kerron täs samas myös meirän kaniista, jokka asuu kans talavet navetas ja kesäks tuaraan pihalle. Huamenna oliski tarkotus siirtää nämä pihalle.


                                                                      SISU

Sisu on siis kukkoo ja se haettihin meille viime kesänä. Tämä on tosiaan syntynytki viime kesän alkuvaiheella, mutta korkeutta on jo tosiaan se reilu 50cm. Täs on kahta rotua, toinen on silkkikukko mutta sitä toista en muista. Oikialla oleva kuva onkin viime kesältä ja vasen tältä talvelta, joten kyllä se vaan on enemmän kukon näkööseks jo kasvanu. Tämä puallustaa sen rouvia hyvin tarkoon ;D



PIPSA JA TIUHTI
Pipsa on siis tiuhtin emä, jonka se hautoo onnistuneesti ja nyt kesällä onkin Tiuhtin kolmas kesä. Pipsa on kyllä aivan ihana ja tomera kana, aina kulukoo ihmisen peräs ja on kanojen ''pomo'' vaikka onkin nuata kahta piänempi :D 

Pipsa ja tiuhti ottaa kylypyä kesällä

Sisu ja Pipsa

Pipsa, tämä kuva naurattaa aina : D muka nii vihasen näkööne ja torellisuudes täys tossu

Tiuhti kesällä 2011 kun se löyrettii kopista :)


KANIT
Meillä on kaks kania, Nata ja Tico. Nata on tyttö ja rodultaan leijonaharjas ja syntyny vuonna 2012 sekä Tico poika, rodultaan kääpiöluppa ja syntyny 2009. Nata teki viime kesänä kaharet pennut (yksiä oli tarkotus:D), joista toises pentuees oli 5 poikasta ja toises 4. Kaikki sai uudet kodit. Se on haettu meillä silloon kesällä -12 Virroolta, kun ticon kaveri kuoli vanhuuteen ja poika oli niin yksinäänen sen jälkee. Ticolla on aika jännä tarina, se ei oo ollu mulla pennusta asti. Se on syntyny tammikuus 09 ja tuli mulle loppu kesästä 09, ku oltii kaverin kans kylällä ja tua pomppii siälä vaa pitkin teitä. Hetken ettinnän jälee löydettii sen omistaja ja viätii se sen tuvalle, mutta se sanoo että ottakaa vaan se ettei hän piittaa siitä. Tiiä sitte oliko tahallaan päästäny sen irti.. No Tico muutti sitten tosiaan meille, sen piti olla tyttö mutta toiseks paljastu :D Raukka on kokenu aika kovia, ottanu aikoonaa yhtee poikakanin kans ja siitä on arpia korvis ja vähä toisen silmän alla. Mutta ny se saa elellä tyytyväästä elämää tyttökaverinsa kans ;)


                                                                            NATA

Nata sen viime vuotisen pentueen kans isoos tarhas, johon kanit laitetaan yleensä joka päivä häkiistä, koska noi on tehty ''mettään'' niin tykkäävät olla tuala. Tico juaksoo takana.


TICO




Siinä ne, ny on kaikki kotonakotona asuvat esiteltynä, viälä pitää kertoa tosta meiän koirasta joka asuu täälä Seinäjoella meiän kans :) Huamenna olis tarkootus mennä Kauhavalle, joten tiados varmasti kuvia pihatolta ja maharollisesti myös näistä kaniista ja kanoosta, jos ne pihalle siirretään. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti